Inleiding en documentaire Pien Veenink

Inleiding en documentaire ‘Getrouwd met Jezus’

met Pien Veenink

Bij de koffie na de laatste bosviering in Zeewolde vertelde VGF-er Jan Veenink vol trots dat de documentaire ‘Getrouwd met Jezus’, die zijn dochter Pien en een medestudente in het kader van hun studie gemaakt hadden, genomineerd was voor de Best Student Film 2021.

De documentaire vertelt en laat zien, wat een roeping van God betekent. En wat het níet betekent. Wat het kloosterleven wáárd is, vandaag de dag. Hoe absolute stilte een vast onderdeel is van een leven dat zich niet enkel afspeelt achter muren van steen.

Samen met drie andere zusters maakt zuster Theresa Anne deel uit van de kloosterorde Dominicanessen St. Cecilia, afkomstig uit Nashville. All the way from America kwamen ze, een aantal jaren geleden, naar Nederland. Naar het Sint Rosa van Lima klooster in het Limburgse Sittard, waar ze hun liefde voor Jezus uitoefenen in stille aanbidding, gebed en in hun werk als docent op zowel religieuze als openbare scholen.

 We hebben Pien bereid gevonden om iets te komen vertellen over dit boeiende project alvorens met elkaar de documentaire te gaan bekijken. Deze bijeenkomst komt in de plaats van de kerkdienst die voor deze morgen in Posa gepland stond. Graag stelt Pien zich aan u voor:

Ik ben Pien, 21 jaar en ik studeer momenteel Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. In het vrije keuze deel van deze opleiding, ook wel minor genoemd, besloot ik samen met Anne Mulders (24) de documentaire Getrouwd met Jezus te maken. In een half jaar tijd zijn we van een idee naar een uiteindelijke documentaire gegaan. Hier hebben wij ontzettend veel plezier aan beleefd en zijn we dan ook erg trots op. Ik begin in september met afstuderen en zou daarna nog graag een master doen. In de toekomst zie ik mij zelf als docent maatschappijleer en documentatiemaakster. Voordat het zo ver is ben ik lekker bezig met studeren, werken (bij Hans en Grietje) en zou ik graag volgend jaar een aantal maanden op reis willen naar Zuid-Afrika om nog even te genieten voordat het grote mensen leven gaat beginnen…

 Datum:           zondagmorgen 26 september 2021

Aanvang:        10.00 uur

Locatie:           Theater Posa, Kempenaar 01-10, Lelystad

Toegang:        vrijwillige bijdrage

Aanmelden:   uiterlijk op 25 september via info@theaterposa.nl of tel. 06-21258615

 

Delen

Lees ook

Zomer 2021

Het seizoen 2021-2022 is begonnen. Op de buitendag 29...