Wie zijn en wat doen wij als afdeling Dronten en waar vind je ons

Wat doen wij: vieringen, groepen en samenwerkingen

Op elke eerste en derde zondagochtend van de maand houden wij een viering (foto rechts, boven), waar onze eigen predikant of een gastpredikant voorgaat, in het “Odd Fellowhuis” aan De Ketting in Dronten. Het ontmoeten is voor ons erg belangrijk, daarom drinken we na de viering koffie en thee met elkaar. Tijdens de viering staat er op de liturgische tafel een vaas met een boeket bloemen, deze worden na de dienst gebracht naar een zieke of iemand die wat extra aandacht verdient.

In de periode van september tot en met mei wordt er op de vierde zondagochtend een “zondagochtendgesprek” georganiseerd. In een open sfeer wordt dan gediscussieerd over een bepaald onderwerp, dat is voorbereid door één van de deelnemers of door een spreker van buitenaf. Ook luisteraars zijn van harte welkom.

Voor de kinderen van 12 jaar en ouder is er onder leiding van een paar leden een 12+ groep. Zij komen een aantal keren per jaar bij elkaar voor o.a. een film of een andere activiteit. Ook werken ze mee aan het bezorgen van attenties aan de leden.

Tweemaal per jaar organiseren we voor onze 80+ers een ouderenmiddag (foto rechts, midden), waarin we een bepaald onderwerp of thema behandelen, maar waar vooral ook het elkaar ontmoeten centraal staat.
Omzien naar elkaar vinden we heel belangrijk. Alle leden van 80 jaar en ouder hebben een vaste contactpersoon, die ernaar streeft om haar/zijn mensen de gewenste aandacht te geven. Als een bezoek door de voorganger op prijs wordt gesteld geeft de contactpersoon dit door.
In zorgcentrum “De Regenboog” dragen wij twee keer per jaar bij aan de vieringen die door de gezamenlijke kerken worden verzorgd.

Hoe doen we het: onze organisatie

Het bestuur van de afdeling Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant bestaat uit een voorzitter, secretaris en drie leden. Zij zorgen voor een goed verloop van de diensten en activiteiten, houden de zorg voor elkaar in de gaten en worden daarbij geholpen door een grote groep vrijwilligers.

Waar komen wij samen

In het “Odd Fellowhuis” (foto rechts, onder), De Ketting 6, 8251 LD te Dronten. Aanvang 10.00 uur.
Als het niet mogelijk is om zelf naar een dienst of activiteit te komen, kan er vervoer voor u geregeld worden