Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geannuleerd: Samen zingen uit het nieuwe liedfonds

11 april 2021 @ 14:30 - 17:00

met Wilna Wierenga en muzikale begeleiding van VGF-pianist Harry Kaptein             GEANNULEERD

Het Nieuw LiedFonds zet al 25 jaar poëzie van vrouwen op muziek voor een aansprekende liturgie. Met als resultaat 7 cd’s met 115 liederen, partituren en het boek ‘Als daar muziek voor is’, vol gedichten van vermaarde dichteressen als Judith Herzberg, Ida Gerhardt, Ellen Warmond, Marjoleine de Vos, Janet Delver, Juut Meijer, Anneke Meiners, Margryt Poortstra en M.Vasalis.

Op deze middag laat Wilna Wierenga ons kennis maken met de inmiddels rijke traditie aan liederen en de muziek van het Nieuw Liedfonds. Het Nieuw LiedFonds is in 1993 opgericht door een aantal vrouwen uit de Amsterdamse Dominicuskerk. Inzet van het Nieuw LiedFonds is vrouwen te stimuleren liedteksten en muziek te schrijven die geschikt zijn voor liturgisch gebruik in de breedste zin van het woord. Niet omdat vrouwen beter zouden schrijven dan mannen, maar vaak wel anders, en omdat hun stemmen ook door mogen klinken in de liturgie. We gaan luisteren naar opnames van cd’s en zingen als het even kan ook samen uit het Nieuw LiedFonds. Wilna lardeert het zingen met informatie en achtergrondverhalen over het Nieuw LiedFonds. Voor meer informatie zie www.nieuwliedfonds.nl

Aanmelding:   uiterlijk op 9 april via e-mail (in grijze balk onderaan pagina)

 

                               

Wilna Wierenga is ruim 30 jaar actief in de Nederlandse liturgievernieuwing. Als zanger in diverse koren zoals de Amsterdamse Studenten Ekklesia, Het Koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek, Schola Liturgica en het Vocaal Theologenensemble. Sinds 1999 is zij bestuurslid en productieleider van het NLF en vanaf 2018 voorzitter.  In 2013 schreef zij samen met Bettine Siertsema het liedboek ‘Als daar muziek voor is – 90 liederen van het Nieuw LiedFonds’. Wilna is werkzaam als pastoraal werker in Alphen aan de Rijn en pionier in de PKN Amsterdam en Geestelijk Verzorger in een woonzorgcentrum.

Gegevens

Datum:
11 april 2021
Tijd:
14:30 - 17:00
Site:
https://openhaven.nl/

Organisator

Ria Kikkert
E-mail
kikberi@12move.nl