HET ISRAËLISCH-PALESTIJNS CONFLICT

door Wilma Wolfswinkel

Al vele decennia sleept het Israëlisch-Palestijns conflict zich voort en een oplossing voor een rechtvaardige vrede lijkt verder weg dan ooit. Tegelijkertijd roept het onderwerp onder christenen in Nederland vaak heftige reacties op. In kerken wordt het onderwerp soms maar liever vermeden. Maar is dat wenselijk? En kan het ook anders?
In de lezing zal ingegaan worden op de huidige situatie in Israël/Palestina. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar? Welke stemmen horen we van onze partners in Israël/Palestina? Wat zien zij als mogelijke oplossingen?
Daarnaast zal er aandacht zijn voor wat ons vanuit de Bijbel en de theologie wordt aangereikt. Zijn deze inzichten aan verandering onderhevig? En wat betekent dit alles voor de rol van de Kerken?

Wilma Wolfswinkel werkt als Relatiebeheerder Israël/Palestina bij Kerk in Actie, de afdeling voor zending en diaconaat van de Protestantse Kerk. In die functie onderhoudt zij de contacten met kerken en organisaties in Israël/Palestina waarmee diverse projecten worden ondersteund. Ze studeerde Internationale Organisaties/Internationale Betrekkingen (IO/IB) aan de Rijksuniversiteit Groningen en schreef onder meer mee aan het boek “Hoezo Israël? Gespreksstof voor bijbelkringen” (2015).

 

Datum:          dinsdag 23 mei
Aanvang:      10.00 uur
Locatie:        Odd Fellowhuis, De Ketting 6, Dronten
Kosten:         vrijwillige bijdrage
Aanmelden: vóór 21 mei via programma@eigentijdsgeloven.nl

Delen

Lees ook

SACRALE DANS

SACRALE DANS

met Ella Timmerman Sacred dance, ook wel Sacrale dans...

Pasen

Pasen

persoonlijk OPSTANDINGSverhaal en expositie van Ria...

VERDER KIJKEN…

VERDER KIJKEN…

Presentatie over biologisch boeren. Wat betekent dat? door...