BIJZONDERE BOMEN

door Ab Strijker

De belangstelling voor vooral oude bomen is de laatste tijd stijgende; diverse organisaties houden zich ermee bezig. Want is het niet prachtig, een oude boom, honderden jaren oud? En wat zijn bomen goed voor het klimaat! Aan de orde komt informatie over organisaties in Nederland die zich bezighouden met de promotie van bomen, ziekten van bomen en de communicatie tussen bomen onderling. Onderwerpen waar steeds meer belangstelling voor is.

Bij de ontwikkeling van Dronten en Lelystad heeft men ervoor gekozen om veel en ook bijzondere bomen aan te planten. Veel snelgroeiende, zoals verschillende soorten wilgen en populieren, maar ook bijzondere soorten. De gemeenten brengen het onder de aandacht in de vorm van een lijst getiteld “Bijzondere bomen in Lelystad’ en een boekje “Bomen in Dronten”.

Peter Kouwenhoven en Ab Strijker kwamen op een gegeven moment op het idee om een fotoboekje samen te stellen met bijzondere bomen. Het werd een boekje met 48 bomen, met toelichtingen, weetjes over bomen, veel prachtige foto’s en veel meer. Het bleek een schot in de roos; het boekje (dat gratis verkrijgbaar is) is inmiddels aan zijn derde druk toe!

Ab Strijker is lid van de VGF en is geïnteresseerd in bomen. Door zijn opleiding als bouwkundige zijn er veel raakvlakken tussen bomen en het hout dat door hen wordt geleverd. Daarnaast is hij een enthousiast houtdraaier. En het materiaal hiervoor wordt geleverd door bomen in allerlei vormen.

 

 

 

 

Datum:          zondag 19 februari 2023
Aanvang:      10.00 uur
Toegang:       vrijwillige bijdrage
Locatie:         Odd Fellowhuis, De Ketting 6, Dronten
Aanmelden:  vóór 17 februari via activiteiten@eigentijdsgeloven.nl

Delen

Lees ook

ZEE VAN TIJD

ZEE VAN TIJD

ZEE VAN TIJD Hoe sterk is liefde nog als alles wegvalt?...

Zomer 2023

Zomer 2023

Het nieuwe seizoen is op 27 augustus gestart met de...