Jaarprogramma ‘Op streek komen’

‘Op streek komen’

‘Ik ben van streek’, ongetwijfeld kent u die uitdrukking wel of heeft u die zelf nog onlangs gebezigd. Het wil zoiets zeggen als dat je uit je gewone doen bent, iets of iemand heeft je leven ontregeld, of sterker nog, je leven op z’n kop gezet. De coronacrisis is voor velen van ons zo’n ontregelende ervaring (geweest). In een paar maanden tijd is ons leven veranderd, voor de één ingrijpender dan voor de ander. Maar het virus heeft niemand onberoerd gelaten.

Ook voor ons als VGF heeft deze crisis gevolgen gehad. Het programma van het vorig jaar kon helaas deels niet meer doorgaan en ook de diensten werden on hold en soms online gezet.

Nu de lucht gelukkig enigszins lijkt op te klaren (wie weet voor hoe lang?) is het ook zaak om met elkaar weer wat proberen op te krabbelen. We moeten weer op streek zien te komen…

De uitdrukking is ontleend aan de zeevaart, maar je zou daarbij ook kunnen denken aan een kunstschilder. Ook die moet met zijn/haar penseel op streek komen om het witte doek in te kleuren. Daarvoor heeft hij/zij wel inspiratie nodig.

Dat laatste geldt ook voor ons. En dat is precies wat wij met het programma-aanbod voor het komend jaar beogen: inspirerende bijeenkomsten organiseren die ons leven meer kleur en diepgang kunnen geven. Die daarnaast ook zorgen voor beweging binnen de VGF en die ons als leden, vrienden of belangstellenden zowel letterlijk als figuurlijk samenbrengen.

Het programma bieden wij u aan in de kleuren van de regenboog. Als VGF herkennen wij ons in de veelkleurigheid van de regenboog. Maar diezelfde regenboog staat ook symbool voor de hoop. Lees het verhaal in Genesis er nog maar eens op na. Wat er ook moge gebeuren ‘there’s always been a rainbow hanging over your head’ in de woorden van Kacey Musgraves.

Dat lijkt ons voor het komend jaar een mooi motto en uitgangspunt!

Nog enkele praktische wenken in verband met corona.

Zoals het er nu uit ziet, dient u zich voor alle bijeenkomsten van tevoren aan te melden.

Ook is deelname helaas niet onbeperkt mogelijk. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt…

Dus wacht niet te lang met aanmelden! Raadpleeg verder vooral geregeld de website www.eigentijdsgeloven.nl of het blad De Meerpaal voor eventuele wijzigingen in het programma.

 

Lees ook