“Een gemeenschap voor eigentijds geloven”
Vrijzinnige
Geloofsgemeenschap
Flevoland
Gemeenschap van vrijzinnigen
Direct naar
de ledenomgeving
In onze geloofsgemeenschap van zelfstandig denkende mensen is iedereen “vrij” in wat hij of zij gelooft of twijfelt en hoe dat gestalte gegeven wordt. Met respect en verdraagzaamheid tot elkaar zoeken wij naar antwoorden op levensvragen in een religieus perspectief.

Als vrijzinnigen in Flevoland vormen wij een gevarieerd gezelschap met uiteenlopende opvattingen over religieuze en wereldlijke zaken. Onze gemeenschap staat open voor iedereen die met ons in een religieus perspectief wil zoeken naar antwoorden op vragen die het leven brengt.

Wij putten voor inspiratie uit eigen levenservaring, de bijbel, filosofie, kunst, wetenschap, natuur en onze medemensen. Wij houden tweewekelijks een viering op zondag. In onze andere activiteiten zoals lezingen, gespreksgroepen en het bijwonen van evenementen of een film willen we ook hart en hoofd raken.

Wij zijn een zelfstandige vereniging dus geen kerk in traditionele zin. Wij voelen ons verbonden met, maar niet gebonden aan de christelijke traditie en bestaande kerkelijke organisaties.

Kalender

dec 11

Dienst in Lelystad met ds. Jarek Kubacki

december 11 @ 10:00 - 11:00
dec 18

Dienst in Dronten o.l.v. ds. Nicoline Swen

december 18 @ 10:00 - 11:00
Najaar 2022

Najaar 2022

VACATURE PASTORAALWERKER: Het Algemeen Bestuur heeft de vacature geopend voor pastoraalwerker binnen onze geloofsgemeenschap. De tekst van de advertentie vindt u via de INFORMATIE PAGINA achter de 6-hoekige knop.   De ombouw van de website voor de nieuwe afdeling...

Lees meer
Geen kerst zonder kerstsfeer; workshop bloemschikken

Geen kerst zonder kerstsfeer; workshop bloemschikken

met Ria Kikker.   De kersttijd is bij uitstek de tijd dat iedereen een eigen kerststukje wil maken. Dat is ook mogelijk met een beetje hulp en een stuk gezelligheid. We maken allemaal een uniek kerststuk, waar iedereen tijdens de kerstdagen van kan genieten. Iets zelf...

Lees meer

De Meerpaal

Gedeelte uit de meest-recente Meerpaal
Jaarprogramma van onze activiteiten