Dronten - Lelystad - Zeewolde

image image image image image
Met elkaar onderweg in een gemeenschappelijkheid van vrijzinnig geloven
Activiteiten voor jong en oud
Een geestelijk onderdak voor eigentijds geloven
Onze wortels liggen in het christendom, maar onze geloofsbeleving is daar niet afhankelijk van
Ervaar de vrijheid van geloven in vrijzinnig Flevoland
* * * * *
maandag 18 januari , 2021

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland

Wij zijn een geloofsgemeenschap die open staat voor allen die op basis van onderling respect en verdraagzaamheid, zelfstandig en in verbondenheid met anderen, in een religieus perspectief willen zoeken naar antwoorden op vragen die het leven stelt.

Samen op zoek gaan en samen doen vinden we daarbij erg belangrijk.
Het houdt ons geloven vitaal en het leert ons wat het is om medemens van mensen te zijn.

Wij lezen de bijbel. Niet als het boek waarin het onfeilbare woord van God voor eens en altijd opgetekend staat, maar als een bundel verhalen waarin verteld wordt hoe mensen hun God hebben ervaren. Die oude verhalen hebben ons wat te zeggen over de vragen van het leven.

Organisatie

De vrijzinnige geloofsgemeenschap Flevoland (VGF) bestaat uit drie afdelingen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. De afdelingsgebieden zijn: Dronten/Biddinghuizen/Swifterbant, Lelystad en Zeewolde.

Elke afdeling heeft een afdelingsbestuur om de activiteiten van de leden te bundelen en te stimuleren. Ook is het belangrijk om het contact tussen de leden onderling en het bestuur te bevorderen

De VGF heeft een Algemeen Bestuur en een Dagelijks Bestuur. Onder ‘contact’ vindt u de namen en adresgegevens van het Dagelijks Bestuur.

Kerkdiensten

De kerkdiensten in Dronten, Lelystad en Zeewolde vinden 1 x per 2 weken op de zondag plaats, met als voorganger zowel de eigen voorganger van de VGF en als een aantal gastpredikanten. In de week waarin geen kerkdienst plaatsvindt, wordt een zondagochtendgesprek gehouden met wisselende onderwerpen en activiteiten.

Voor kinderen wordt tijdens de kerkdiensten een zondagsschool gehouden. De kinderen zijn aan het begin van de kerkdienst altijd aanwezig in de dienst voor volwassenen. Tijdens deze 10 minuten is er voor hen speciale aandacht.

 

Vind direct wat u zoekt

Eigentijds geloven

Wij zijn een geloofsgemeenschap waarin God een plaats heeft. Die plaatsbepaling kent een vrijzinnig invalshoek. Dus: met aandacht voor het leven nu en vrij van godsdienstige regels en leerstelligheden.

Onze wortels liggen in het christendom, maar onze geloofsbeleving is daar niet afhankelijk van. Dit betekent dat wij ook uit andere bronnen dan de bijbel putten zoals wetenschap, kunst, filosofie en literatuur.

Tussen Hemel en Aarde

‘Tussen Hemel en Aarde’ is de liedbundel die samengesteld is door leden van de geloofsgemeenschap. Het is een bont geheel van liederen uit verschillende bronnen. De liedbundel wordt kortweg ‘THEA’ genoemd tijdens de diensten en in de aankondigingen. De bundel wordt gebruikt als aanvulling op het Liedboek voor de Kerken